Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tahereh Mafi - Ne érints!

Tahereh Mafi -

Ne érints!

 

Adatok:

Szerző: Tahereh Mafi

Cím: Ne érints!

Kiadás éve: 2011

Kiadás éve M.O.on: 2013

Fordította: Bozai Ágota

Kiadó: GABO könyvkiadó

Oldal szám: 290

 

 

 

Kia ismertető(könyvhátulján található szöveg):

Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt.
De Juliette-nek is megvannak a maga tervei.
Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.

Saját részletesebb beszámoló:

Csapjunk a lovak közé!

Juliette 17 éves és több éve fogva tartják őt egyedül egy szobában. Szülei úgy gondolták lányuk veszélyes a világra nézve, hogy Juliette képes volt egyetlen érintésével megölni egy kisfiút(nem szándékosan, még nem volt tisztába az erőivel) Így konkrétan beküldték ebbe a bizonyos "dili házba" ahol teljesen magára van hagyva mind addig amíg be löknek hozzá egy szoba társat: Adamet.

Juliette az első pillanattól tudja, hogy kivel áll szemben. ADAM. Ő az aki az iskolában megvédte a többiektől. Ő az aki törődött vele amikor más már nem. Ő az aki mutatott akár csak egy kicsi érdeklődést felé. De mintha Adam nem ismerné fel: próbál ismerkedni a lánnyal mintha teljesen idegenek lennének egymásnak. Juliette azt gondolja Adam elfelejtette az évek folyamán de érzi köztük még mindig azt a bizonyos vonzalmat. De tudja nem hagyhatja hogy túl közel kerüljön hozzá...

 Hirtelen a "dlili ház" vezére, Warner hívattja magához. Ő közli vele, hogy Adam egy katonája és hogy igazából csak azért küldték be hozzá, hogy megnézzék a lány lelki és testi állapotát(hisz a kamerák felvételéről nem derül ki sok minden csak az hogy egy lány egyedül van egy szobában évek óta...) Adam pedig keményen felválalja, hogy gyakorlatiilag átverte a lányt.

Warner elmagyarázza, hogy szüksége van Juliettere a háborúban ami épp folyik hiszen nem mindenki tudja megölni egyetlen érintéssel a másikat! Juliette ellenkezik és nem szeretne résztvenni ebben az egészben. De Warner nem hagyja(egyrészt mert bejön neki a lány, másrészt pedig fontos lenne a háborúban mint "kellék"). A férfi megszeretne győződni Juliette erejéről és rákényszeríti, hogy kínozzon meg egy embert...Majd miután megbizonyosodott erejének nagyságáról hajthatatlanul megakarta győzni a lányt hogy csatlakozzon hozzá. Juliette kijöhetett a cellájából és egy jobb részlegen tölthette a napjait. Itt viszont mindenhol kamerák és mikofonok követték szemmel a lányt. Adam volt a mellé rendelt Őrkatona. Adam teljesen hidegnek mutatkozott a lánnyal szemben de amikor tudta hogy a kamerák nem látják őket megmagyarázta, hogy csak is azért jött, hogy megmentse Juliettet.

Sikeresen megszöktek Warner mancsai közül. Csak hogy Warner hozzáért Juliettehez és...NEM HALT MEG! Ajaj! Rá nem hat az érintése? Vajon észre vette?

Menekülőre fogják. Adam elviszi oda ahol az öccse lakik elbújva messze a háborútól. Végre megnyugodhatnak hiszen biztonságban vannak egy ideig...Ekkor az ajtón dörömbölnek és nem más az mint Kenji. Adam egy barátja aki nagyon megsebesült és segítségre szorul. Azt ígéri hogy elviszi őket egy biztonságosabb pontra.

Megbíznak benne és elindulnak de Warnerék megtalálják őket....

Mesélnék én még... de inkább nem. :D OLVASD EL!

Mik lesznek még?: - Hogyan szökik meg a páros?

-Mit is akar igazából Kenji?

-Warner mit tervez?

-Miért nem találják meg Adamat legelőször?

-Miért is van háború?

-Mi történik a világban igazából?

 -Adam hogy bírja ki éríntés nélkül?

Saját vélemény:

Kezdjük azzal, hogy hogy is találtam rá erre a könyvre. Bementem a könyvesboltba azzal a szándékkal, hogy KÖRÜLNÉZEK DE NEM VESZEK SEMMIT! Nézelődöm nézelődöm...Semmi különös Vámpír téma itt vámpír téma ott.  Nem tudom ti hogyvagytok vele de én már unom ezt a témát...

Valami izgalmas fantasy regényre fáj a fogam. Megakad a szemem a Ne érints! címen. Leveszem a polcról és hátra hőkölök egy pillanatra... MI EZ A BORÍTÓ? O bakker nem hiszem el csak nem megint egy vámpíros regény? Pánikba estem és már tettem is volna vissza amikor valami azt súgta: " Olvass csak el a fülszöveget". Ígyhát megforítottam...Megint csak csalódtam...Piros betűk nagyon vámpír szaga volt az egésznek...Már éreztem a vér szagát. De nem adtam fel... Elolvastam és felmerült bennem egy kérdés: " Csak nem? Találtam volna egy vámpírok nélküli fantasy regényt?". Leültem és picit beleolvastam és tetszett...De ahogy mondtam úgymentem be : NEM VESZEK SEMMI!

Hát aznap nem is vettem meg...csak másnap...:D

Szóval a borító nekem nem tetszik. EGYÁLTALÁN! 

Nagyon tetszik viszont,hogy egyeszám első szeményben írja le Juliette szemszögéből. Én ezeket a könyveket eléggé preferálom. Ami így van íródva az nem lehet rossz!

Én azért egy érzelmekkel teli ember vagyok! De ez...ezcsöpög a nyáltól emberek. Ez nekem túl sok romantika és érzelgősség. Adam nekem túlságosan egy álom pasinak jön le...Kék szem, tökéletes test és totálisan hűséges évek után is. Oké! Lehet, hogy létezik ilyen de nem valószinű. NEM BAJ ! FANTASYT VÁLASZTOTTAM ÚGYHOGY EZ ELFOGADHATÓ! Juliette pedig túlságosan ártatlan kislánynak tűnik mind végig.

Maga az ötlet: egy érintés és a másik meghal esetleg csak szenved. Elég bizar! De tetszik. Eredeti!

Szereplők: Adam: Túl nyál fej és túl tökéletes

Juliette: Túl ártatlan

Kenji: Bírom! Kicsit perverz kicsit idióta !

Warner: Perverz disznó állat!

Öcsi: Belőle is egy tökéletes pasi lesz ha nagy lesz....

Összeségében:
6,5 pont a 10ből. Az nálam elég jó. Az azt takarja, hogy: nem volt olyan jó, hogy azt mondjam, hogy elolvasom még egyszer. De alapvetően nem egy rossz könyv. :) Az írónő 1.könyve úgyhogy ahhoz képest... le a kalappal! :)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.