Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sophie Hannah-Holtpont

Sophie Hannah

Holtpont

 

 

Adatok: Író: Sophie Hannah

Cím: Holtpont

Eredeti cím: The Point of Rescue

Kiadás éve: 2008

Kiadás éve M.o.n: 2013

Fordítás: Rindó Klára és Szabados Tamás

 

 

 

 

 

 

Fülszöveg: Sally a híreket nézi a férjével, mikor olyan nevet hall, amelyet nem kellene felismernie: Mark Bretherickét.
Tavaly Sally által nagyon várt konferenciát lemondanak az utolsó pillanatban. Olyan kétségbeesetten vágyott a változásra, a munkája és a kisgyerekek miatt, hogy nem mondta meg a férjének, hogy az utazás meghiúsult. Ehelyett egy hétre szobát foglalt és kényeztette magát a titkos vakáción. Csak egy kis nyugalmat akart - időt, amit önmagára fordíthat - de nem így alakult. Sally találkozott egy férfival Marl Bretherickkel.
Minden részlet megegyezik: a lakhely, a munka, a feleség Geraldine és a lánya Lucy. Kivéve, hogy a hírekben mutatott férfit Sally még soha nem látta. És Geraldine és Lucy is halott.

Sophie Hannah egyre jobb lesz. Brilliánsan csavaros történetvezetése előre megjósolhatatlan.

Saját regélés:

Simon nyomozó egy öngyilkosságnak beállított kettős gyilkosságot kap.

Geraldine és a lánya Lucy meghaltak. Arra gyanakodnak, hogy Geraldine öngyilkos lett és vitte is magával a lányát. Ezt egy laptopban talált napló is alátámasztja...Elvileg...

De senki nem tudja elképzelni a naplóról, hogy Geraldine műve lenne. A naplóban részletezi, hogy mennyire boldogtalan és nyomorúságos élete van. És ennek egyetlen egy oka van: Lucy. Ha ő nem lenne sokkal boldogabb életet élhetne. Marknak sem kéne annyit dolgoznia és neki pedig sokkal több ideje lenne magára. Mindenkinek meg van az indíték: utálat a saját gyerek iránt. De Simon, férj és Geraldine édesanyja sem tudja elkpzelni ezt a változatot.

Közben ez a hír is elterjed és a sajtó jól felfujja a dolgot. Minden honnan a két áldozat boldog családi képét mutatják. Sally is éppen elkapja félfüllel a híradóban bemondott hírt. De egyszer csak meghall egy nevet amit életében egyszer hallott...és nem gondolta hogy valaha hallani fogja viszont. Marl Bretherick. Igen tisztán visszatud emlékezni. Ez az a férfi akivel eltöltött egy kellemes hétvégét egy luxus szállodában, miközben itthon a férje abban a tudatban volt, hogy munkahelyi ügyben utazott el kedvese. De hát ugyebár ezt ezt nem közölheti csak úgy a férjével? Inkább maga indult a férfi felderítésére.

Amikor találkozik Marllal rájön, hogy van hasonlóság a két férfi között, de ez nem egy és ugyan az a férfi akivel ő volt a hotelben, de tisztán emlékszik erre a névre. Sokat beszélt az összetört Marllal elhunyt családjáról. Persze közben saját érdekeit és nézte...

Saját vélemény:

Soha nem hallotam még az írónőről és bevallom úgyjutottam a könyvhöz, hogy levolt árazva a könyvesboltba annyira, hogy nem tudtam ott hagyni. Szóval nem a borító miatt és nem is azért mert hallotam valamit róla...A SORS!

Nem vártam sokat a könyvtől. Igazából semmit. Sokáig állt csak a polcon és tologattam olvasatlanul ide-oda. Majd mivel rákényszerültem, mert nem volt más könyvem elkeztem.

Megkell mondanom pozitívan csalódtam!

Unottan neki fogtam. Szinte alig figyeltem. Majd felkeltette a figyelmem és magával ragadott és egy pár fejezet után már ragadtam.

Jól ki vannak dolgozva a szereplők, leírásban nincs hiány, de annyi hogy nem lesz tőle unalmas. Eléri azt, hogy együtt érezzünk azzal a szereplővel akivel amugy a való életben nem. Például én nem sajnáltam volna egy gyilkossággal gyanusított férjet, de így ahogy bemutatta és szinte éreztem a fájdalmát...

Mit is mondjak? Nem volt hülye a gyilkos. Mindig egy lépéssel előrébb járt a rendörségnél. Eszes volt és nem sok kellett ahoz, hogy másra tolja át a gyilkosságának súlyosságát! Egy ártatatlan férjre aki már így is magát okolta a felesége elégedetlen életéért...UPSZ most elárultam hogy nem ő a gyilkos? BOCSI! :D

Mi lesz a könyvben még?

-a halott lány és anyja tragikusan magányos sorsa napló formájában

-gyanusítottak gyanusítottak hátán

-magán nyomozás ÁLÁ Sally

-Sally és családja reakciója az igazságra

-rendőr szerelmek

-rendőrök és Sally szálainak összeszövödése

 

Értékelés:Nem néztem volna ki ennyi jót ebből a könyvből...úgyhogy... 8,5/10

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.