Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Licia Troisi-Égvilág II.kötet

Licia Troisi-Égvilág II.kötet

A Két harcosnő

 FIGYELEM! Csillagos(?/10) értékelésem legalul található! A szövegben előforduló helyesírási hibák miatt bocsánatot kérek!

Kommenteket várom!

 

Ma reggel még volt 283 oldalam a könyből! De kiolvastam úgyhogy megis osztom a tapasztalataimat veletek!

b907978.jpg

Adatok:                                        Írta: Licia Troisi

Könyvcíme: Égvilág II.kötet- A két harcosnő

Könyv eredeti címe: Le guerre del Mondo Emerso - Le Due Guerriere

Műfaj: Fantasy regény

Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Könyv oldalainak száma: 448

Eredeti kiadó: Arnoldo Mondasori Editione S.o. A., Milano

Kiadás éve: 2007

Magyarországi kiadó:Könyvmolyképző Kiadó

Kiadási éve M.o.-on: 2011

 

Rövid bemutató(könyvhátulján található ismertető):

Miután a Gyilkosok Testületétől megszökött, Dubhénak, a fiatal harcosnőnek meg kell szabadulnia az őt sújtó átoktól. Egyedül Sennar mentheti meg, a leghatalmasabb varázsló.
A vérszomjas Szekta nemrég megtalálta a módját, hogyan keltse életre Astert, a Zsarnokot. Csupán az áldozati bárány hiányzik, a test, amelynek a halottak közül visszahívott lelket be kell fogadnia. A kiválasztott nem más, mint San, Sennar és Nihal unokája. Idóra, Nihal egykori mesterére és a megvesztegethető király, Dohor esküdt ellenségére bízzák a feladatot, hogy megmentse a fiút a Gyilkosok kegyetlen hajtóvadászatától. Dubhét és útitársát, Lonerint, a fiatal varázslót eközben üldözőbe veszi a legfélelmetesebb ellenség.
Égvilág sorsa a Saaron túli titokzatos földeken dőlhet el. A két harcosnő küzdelme végzetesnek bizonyulhat.

Saját regélés: Mielött belekezdenék (ha eddig nem tetted volna meg) olvasd el az első kötetről írt véleményem talán úgy világosabb képet fogsz kapni. (https://konyvvelemeny.eoldal.hu/cikkek/licia-troisi-egvilag-i.kotet.html)

Akkor el is kezdeném. Mint az eddigi véleményényeimet is ezt úgykezdeném hogy leírnám kicsit részletesebben a történetet!

Dubhe és a társa Lonerin(aki mágus) visszamennek oda ahonnan Lonerint küldték a Vízek tanácsába, miután megszöktek a Gyilkosok Szektájából. Ott pedig megbeszélték, hogy mi a következő tehendő hisz tudják hogy a gyilkosok nem fogják nagyon jól fogadni azt hogy két ember is megszökött onnan. Dubhe kiderítette, hogy Yeshol(a Gyilkosok Szektájának leges legfőbb feje) felakarja támasztani a Zsarnokot(rettegésben tartotta egész égvilágot Nihal ölte meg őt) amit mindenképp meg KELL akadályozniuk. Ahoz, hogy a Zsarnokot feltudják támasztani a lelkét egy félkobold kisfiú tertébe kell áthelyezni. (hiszen maga zsarnok is félkobold volt és mindig gyerektestben élt ez bonyolult hogy miért gyerektestben élt :D ugyhogy a legjobb ha nagyából a test körülmények ugyan azok maradnak). Erre a legalkalmasabb Nihal és Sannar unokája(alig van már Égvilágon félkobold gyerek hisz a Zsarnok mészárlásai során kipusztultak). Úgyhogy Yeshol a kis Sant akarja megkaparintani, hogy Úra újra élhessen hiszen már a lelke meg volt neki. Ido (hadvezér, Nihal Mestere volt egykor) elmegy Sant megmenteni. Dubhe és Lonerin pedig Sannart indulnak megkeresni akit csak pár Idohoz írt levél alapján tudnak megtalálni (azért mennek hozzá mert ő feltudja a pecsétet oldani Dubhéról és azért hogy segítsen nekik megakadályozni a Zsarnok feltámasztását).

Három szálon mutatja be az eseményeket. Első Dubhe és társának kalandjai, második Ido utazásai, harmadik Yeshol és Dohor(a mostani király) tervei.

Persze miután észre veszik a Gyilkosok Szektájában a két személy hiányát azonnal nyomukba küldenek három embert. Közöttük Reklát is aki a Gyilkosok Szektájában a Mérgek gardisrája(mestere) ő adott Dubhének a szörnyeteg elleni szert és egyben ő volt az aki megvolt bízva azzal,hogy vigyázzon a lányra. Dubhe és Lonerin erdőkön és hegyeken mennek keresztül ahol sok-sok kalandjuk van. Rekla és társai viszont többször is rájuk találnak. Dubhe és Lonerin egymást mentik meg felváltva így a kapcsolat kettőjük között egyre erősebbé fonódik. Egyszer (amikor már csak 2 Gyilkos szektás volt) már nem tudtak elmenekülni a Gyilkosok elöl. Lonerint egy szakadékba dobják(azt hiszik meghal) Dubhét pedig visszaakarják vinni a Szektába hogy megkapja méltó büntetését a tettéért Yesholtól személyesen (halál). Dubhe viszont megszökik(még hozzá hatásosan amit nem árulok el olvasd csak el;)) és eldönti hogy egyedül is folytatja utját amikor megtalálja utitársát. Egymásba szeretnek és történik egyes-s más... :$ Aztán megint rájuk talál a 2 gyilkos. De rossz időben érheztek Dubhe nem vette be a szörny elleni szert ígyhát kitör belőle...eltudjátok képzelni mi történt... DE HA NEM OLVASD EL!!

Újra és újra nehézségekbe ütköznek és közbe szerelmük is lankad... Dubhe rájön hogy nem is szerelmes a fiúba csak a Mestert keresi benne. Amikor ezt elmondja Lonerinnek akkor teljes egésszében letudja zárni végre a Mester iránt érzett érzéseit és azzal is tisztába lesz hogy tovább tud lépni. Így persze kínosabb lesz a légkör a további utak során. Elérkeznek Sannarhoz...még mesélhetnék de úgygondolom elég :D A lényeg hogy visszatértek Sannaral a Vizek Tanácsához ahol Lonerin csaja is várja őket (nem túl boldogan....érthető is...)

A másik szállról még érdemes megtudni egy két dolgot. Ido megtalálja Nihal és Sannar fiának(Tarik) családját. Épp akkor érkezik meg amikor a Gyilkosok Szektája elvégezte a dolgukat. Tarik felesége halott, Tarik haldoklik, fiúkat Sant pedig elvitték. Ido megigéri Tariknak, hogy gondoskodik a fiáról. Sant meg is menti a gyilkosoktól. Ők is visszatérnek SOK SOK SOK kaland után a Vízek Tanácsához 

De itt sincs vége a kalandoknak... :O Még nem akadályozták meg a Zsarnok feltámadását. Sok feladat vár még rájuk. De Dubhe végül megtudta mit kell tennie ahoz hogy feloldja a pecsétjét(nem,nem mondom meg :$) utnak is indul a könyv legvégén...és nemfogjátok kitalálni, hogy kivel... :D

Saját vélemény:

HUUU nagyon sokat meséltem... ISZONYATOSAN JÓ A KÖNYV! a könyv lényegének negyedét nem írtam le. Mindenképp érdemes elolvasni ezt a könyvet is úgy mint az elsőt. Hihetetlen fordulatok vannak benne amire az ember nem számít! (én ezeket szeretem) Sokkal gyorsabban történnek az események mint az elsőben. Talán több minden is történik benne. Most tettem le kb. egy 1,5 órája a könyvet. Ma 283 oldalt simán befaltam belőle és észre sem vettem. Tetszik benne, hogy bele mutat minden (fontos) szereplőnek a lelkébe. (Dubhénak a szerelemmel való küzdése, Ido múltal való tépelődése, Lonerin magabiztosága mögötti érzékeny felét is megvillogtatja az írónő) Tetszik, hogy mutat Ido és Sannar múltjából sok részletet. Ebben sokkal több romantikát és érzelmeket tett bele az író ami nekem személy szerint megint csak elnyerte a tetszészem, mert nem szeretem a túlcsöpögős könyveket. (kis szolod romantika sok érzelemmel)Viszont nekem egy pár részt többször kellet olvasnom ahoz, hogy megértsem ezek a részek nekem túl voltak bonyolítva! Összefoglalva talán még jobb is volt mint az első könyv. Alig várom a harmadik részét, amit már 2012 novemberére majd decemberére mondtak. Hát majd ha lefordítják és elolvasom (ami 99.9%) akkor majd arról is írok. :D

Aki nem olvassa el ilyen kalandokat hagy ki és ilyen kérdések merülhetnek fel benne... :D:- Dubhe és Lonerin kalandjai az erdőben

-harcolás a gyilkosokkal

-gyilkosok meggyilkolása ;))

-Dubhe szönyvetegének életre kelése

-Ido és San menekülései és harcai

-Ido múltja

-Dubhe és Lonerin szerelmi élete :$

- Hogy tudja Dubhe feloldani a pecsétet?

-Kivel folytatja utját Dubhe?

-Mi lett Lonerinnel?

-Hogy jutottak el egyáltalán Sannarhoz?

-Ido milyen ismerőssel találkozik és harcol?

-Milyen képesség rejlik Sanban?

STB.

 

AJÁNLOM ANNAK AKI:

elolvasta az elsőt

akinek jó a logikája

aki szereti a belemélyedős dolgokat

aki szereti a fantasyt!

ANNAK NEM AJÁLOM AKI: 

nem olvasta az elsőt

 

Értékelésem: 9.5/10 Mindenképp megérdemi ezt a pontot! Az a fél csillagot a túl bonyolítás miatt vontam le neki!

10.png

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

3.

(spirit, 2013.03.21 19:27)

Nem tudod megmondani hogy mikor jön ki a harmadik kötet?

Re: 3.

(Szerkesztő, 2013.03.29 10:30)

Sajnálom, hogy csak most veszem észre hogy írtál. :) Nem, nem tudom! Ígérték, de még semmi jele... :/

Re: 3.

(Szerkesztő, 2013.04.02 17:01)

O képzeld el, ma vettem meg az Alexandra könyvesboltban. Most láttam először boltban. DE MEG VAN. :) Megrendelhető most már http://bookline.hu/product/home.action?id=118990&type=22&_v=Licia_Troisi_Egvilag_3_Az_Uj_Birodalom és itt is: http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/licia-troisi-egvilag-3-az-uj-birodalom-894. :)