Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Licia Troisi-Égvilág I.kötet

 

Licia Troisi-Égvilág I.kötet

 A Gyilkosok szektája

 

 FIGYELEM! Csillagos(?/10) értékelésem legalul található! A szövegben előforduló helyesírási hibák miatt bocsánatot kérek!
  A II.kötetnek is az értékelését is már a menüben találod.

Adatok:                                            A KÖNYV 16 ÉVES KORTÓL AJÁNLOTT!                           b844147.jpg                 

Írta:Licia Troisi

Könyvcíme: Égvilág I.kötet -A gyilkosok szektája

Eredeti könyvcím: Le guerre del mondo emerso-La setta digli assassini

Műfaj: Fantasy regény

Fordította: Garamvölgyi Katalin

Könyv oldalainak száma: 504

Eredeti kiadó: Arnoldo Mondasori Editione S.o. A., Milano

Kiadás éve: 2006

Magyarországi kiadó:Könyvmolyképző Kiadó

Kiadási éve M.o.-on: 2009

Rövid bemutató(könyvhátulján található ismertető): 

Egy lány. Egy sors. Egy átok.
Árnyéknak hívják, ő a tolvajok legjobbika. Az erdőben bujkál évek óta. Korán megtapasztalta a világ borzalmait. 16 éves, a neve Dubhe. A rettegett Testület szerint kiválasztott, egyike a Halál Gyermekeinek, akiknek tökéletesen el kell sajátítaniuk az ölés művészetét. Gyermekkora óta menekül végzete és a gyilkosok szektája elől, mígnem egy éjjel borzalmas átok pecsételi meg sorsát. Úgy tűnik, az átok feltörhetetlen, gyógyíthatatlan. Orvosságot és enyhülést a Gyilkosok szektája kínál a lánynak. Cserébe azonban a lelkét akarják. És Dubhe elindul Éjföldre, a Fekete Isten Templomába, a Testület titkos székhelyére, hogy időt - és talán életet - nyerjen.

Saját regélés:  Most hogy így már megismerkedtünk a könyvnek az alapjaival, belekezdenék a saját véleményírásomba. Én ezt a könyvet a nyáron olvastak ki kb. 2 hét alatt. Elég könyedén olvasható könyv. A könyv 3 nagy részre van osztva.Az írónő(a nagy részeken belül) a múltat és a jelent egyszerre írja le (2fejezet jelen 1 fejezet múlt ahol a lány múltjáról mesél utána megint 2 fejezet jelen és így tovább). Így van 11 fejezet ami a lány múltjáról és 23 fejezet ami jelenről ír. Egy kívülálló szemszögéből írja le aki még is belát Dubhe érzéseibe. 

Elmesélem kicsit részletesebben a saját szavaimmal a könyvet. A főhős Dubhe egy 16 éves lány, aki az erdőben él már pár éve. Az első fejezetekben kiderül, hogy tolvajlásból él. Kiskorában az édesapja alkoholizált anyját meg nem túlzottan érdekelte a lánya gondjai így a lány sok veszekedés szemtanuja.(a falusi pletykák szerint az anyját az apja erőszakkal ejtette teherbe így Dubhe nem volt egy betervezett gyerek) Dubhe gyilkosságot követett el amikor 8-9 éves volt (nem emlékszem már pontosan) méghozzá azt a kisfiút ölte meg akibe szerelmes volt. A gyilkosság önvédelemből követte el a "játszótársai" között. Ezzel a gyilkossággal bekerült  Halál Gyermekei közé. Bíróság elévitték ahol az ítélet: SZÁMÜZETÉS. A kislány nagyon kötődött apjához, így amikor számüzetésbe kerül egy erdőbe, sok ideig várja az apját hogy majd eljön érte és haza viszi, de hiába. Faluról, falura járt amikor egyszer megmenti egy idegen férfi a haláltól. Követni kezdte, a férfi pedig próbálta lerázni(mert mint közben kiderült a férfi gyilkolással keresi meg a kenyerét)ami nem sikerült. Végül Dubhe addig könyörög amíg a férfi benem fogadja a tanítványaként. Dubhe a férfit "Mester"-nek szólítja és lassacskán megtanul vadászni majd ölni tőle. Mester igyekszik megértetni a lánnyal hogy ez így nem helyes amit csinálnak és többször próbálja ellökni magától mert közben számára is egyre közelebb kerül a lány a szívéhez(nem úgy...) és úgy érzi elrontja ezzel a lányt. De Dubhe beakarja bizonyítani, hogy mikre képes és hogy, mennyire szeretne a Mesterrel lenni ígyhát  elkíséri a Mestrert pár küldetésre ahol öl is. Így megint összetörik benne valami, ezt látván a férfi megigérteti vele hogy soha többé nem öl. Mesterről kiderül hogy nagyon jó kiképzést kapott a Gyilkosok Szektájában ahonnan megszökött és akik elöl menekülnie kell. A Lány beleszeret lassan a Mesterébe aki pár együttöltött év után meghal.

Dubhe egyedül marad a Mester által ráhagyott levélel és tört amit mindenhová magával visz. A férfi halála után Dubhe összetör de folytatja és fejleszti azokat a mozdulatokat, fegyverteknikákat és módszereket. Egy ilyen gyakorlás közepette rátámadnak. Dubhe ijedtében és (megintcsak) önvédelemből megöli a támadóját aki csak egy kissebet ejtett a karján ami egy idő után mintává válik. Kideríti hogy ez a Gyilkosok Szektája küldte rá ezt az embert hogy megsebezze és ezzel egy pecsétet rakjon rá. A pecsét hatására Dubhében egy szörny néha kényszeresen ölni készteti. Így kénytelen beállni a Gyilkosok Szektájába, amitől a Mester annyi éven át védte...

Ilyen kalandok várnak még benne: -Dubhe visszatér szülőföldjére ahol találkozik édesanyjával

-Dubhe az erdőben talál magának egy új társat

-Dubhe a Mesterrel való pár éve

-Dubhe élete a szektában

-Dubhe pecsét álltal okozott gyilkosságai

-Dubhét  Gyilkosok szektájába kényszerítik. De miért is KELL belépnie a szektába?

-Dubhe tervetsző hogy hogy szerezze meg azt amire szüksége van(amiért be kell lépnie a szektába)

-Dubhe új társra talál...vagy talán annál többre? ;)

-Dubhe rájön a szekta titkára
STB.

 

Saját vélemény:

Na! Ez elött még soha nem olvastam Licia Triosi olasz írónőtől könyvet. Úgy összeségében tetszett a könyv. Bár voltak benne olyan pillanataim amikor azt gondoltam, hogy "NA JÓL VAN MÁR!! Történjen már valami!", de mindig e gondoltok után pár oldalal megint nem tudtam letenni a könyvet. Meg amugy is valljuk be...melyik könyvben nincsenek unalmas részek?!  Úgyhogy nálam 10 pontból mondjuk kap...8at az unalmas percei miatt. DE nagyon tetszik a könyben az hogy a múltat és a jelent keveri. Nagyon érdekes mert így lassan de biztosan minden részlet a felszínre bukkan. Az is tetszett, hogy nem Dubhe szemszögéből írja le így belátunk más lelkébe is ;) Ha úgynézzük...van benne romantika is. Úgyhogy számomra minden van benne ami kell. Akció, izgalom, történet háttér tudása, romantika...KELL ENNÉL TÖBB?! Én most olvasom a 2.részét és hát mit ne mondjak az is jó! :O ÉN SZEMÉLYSZERINT AJÁLOM MINDENKÉPP!!!! Érdemes végig olvasni

AJÁNLOM A KÖNYVET ANNAK AKI:

szereti a fantasy könyveket, 

szeretik a hirtelen fordulatokat,

bírja a vérengzős részeket,

szereti a gyilkolásdis jeleneteket

szereti a rejtett romantikát

jó könyvet akar olvasni

NEM AJÁNLOM ANNAK AKI:

a reálisabb dolgokat szereti

 vér szó hallatán/olvasésa közben elájul :D

 szereti ha egyfolytába izgalmas

 a túl részletességet nem szereti

inkább túl csöpögős romantikát szereti

 

Értékelésem: 8/10 okot azt e felette lévő bekezdésben olvashatjátok!

 

8.png

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

m.molly.6464@gmail.com

(momo, 2016.03.14 22:14)

Az a helyzet, hogy Dubhe szerette a szüleit, és az alkoholista pletyka (SPOILER) a második részben Rekla sztorija. Dubhe apja meghalt amikor kereste a lányát. Kicsi korrekció, remélem segitettem

Re: m.molly.6464@gmail.com

(momo, 2016.03.14 22:18)

És nem azt a kisfiút ölte meg, akibe szerelmes volt, Mathon volt ő, hanem Gornart aki megprobalta elvenni az egyik talált játékát, egy kígyót.

szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2014.06.27 17:34)

Én elektromos könyvről (e-book)olvastam,de még csak az 1. részt. Az a baj,h nem találom sehol a többi részt,ahonnan le tudnám tölteni. Valaki nem tud ilyen oldalt? Lehetőleg ingyen letöltős kéne!
A véleményem a könyvről:nekem is tetszett! Szeretem a fantasy-t,és ez nagyon ott van! Van benne sárkány,mágia,képzeletbeli lények és emberek kapcsolatai,de em sorolom,nem lövöm le,inkább azt javaslom,h akit érdekel,olvassa el. Az első rész megéheztetett arra,h elolvassam a folytatást. És Licia Trosi további könyveit is(pl.:Sárkánylány)

Re: szoloszemandi@citromail.hu

(Szerkesztő, 2014.06.29 08:29)

Örülök, hogy neked is tetszett! :)
Körül néztem neked az elmúlt napokban hátha találok e-bookos információt, de sajnos csak fizetőseket találtam! Bookline, Moly...ezek mind olyanok ahova átkell utalni a pénzt és akkor letudod tölteni.
Sajnálom hogy nem tudtam segíteni!
(Nekem meg van könyvben és szívesen eladnám ha kell... bár most kölcsön van adva de visszatudom kérni.)

Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2014.06.30 19:10)

Nem baj,azért köszönöm a segítséged. Nem,nem akarom megvenni,most annyi pénz sem tudnék adni,esetleg kölcsönbe elfogadnám,de legjobban örülnék e-bookra.
Majd egy ismerősömmel megkerestetem,mert ő gépekkel dolgozik...
Azért téyleg,még 1-szer köszi! :D

Re: Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(Szerkesztő, 2014.06.30 22:16)

Szívesen!! :)

szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2015.04.19 14:44)

Heló, újra én (bár már elég régen írtam) Lenne még néhány ?-ésem: hol laksz?

Re: szoloszemandi@citromail.hu

(Szerkesztő, 2015.05.04 08:33)

Szia. Nem tudom melyik komment voltál elözőleg, de sejtem nem azok közül való vagy akiknek tetszik az oldal...Kérlek lépj túl azpn ha megsértettem a lelkivilágodat.
Ha pedig kérdésed van az email címrre írj kérlek! Ne kommentbe beszélgessünk :) Köszönöm! (eoldalproblema@gmail.com)

Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2015.06.10 09:47)

Nem, én azt írtam,h tetszett a könyv és szeretném olvasni a többit,de nekem csak az 1. része van meg e-bookon. Mondtam azt is,h tetszik az oldal. Csak azért ?eztem, h hol laksz, h nem-e találkozhatnánk/tudnánk könyvet adni-venni ?

Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2015.06.10 09:48)

Nem, én azt írtam,h tetszett a könyv és szeretném olvasni a többit,de nekem csak az 1. része van meg e-bookon. Mondtam azt is,h tetszik az oldal. Csak azért ?eztem, h hol laksz, h nem-e találkozhatnánk/tudnánk könyvet adni-venni ?

szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2015.04.19 14:45)

Lenne még ?ésem: hol laksz?