Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Licia Trois-Égvilág III.kötet

 

Licia Trois

Égvilág III.

Az új birodalom

 

0894_b1.jpg

Adatok:                                Író:Licia Trois

Könyvcím: Égvilág III.kötet, Az új birodalom

Eredeti cím: La guerre del Mondo Emerso- Un Nuovo Regno

Fordítás: Megyeri Zsuzsanna

Eredeti kiadó: Arnoldo Mondadori Editione S.p.A, Milán

Eredeti kiadás éve: 2007

Kiadó M.o.-n: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás M.o.on: 2012

Oldalak száma:464

Műfaj: Fantasy

 

 

 

Rövid bemutató(könyvhátulján található ismertető):

Dubhe nem vesztegetheti tovább az idejét.

Dohor, Napföld zsarnoki uralkodója a Gyilkosok Szektájával (Gilda) szövetkezve véres hódító hadjáratot folytat Égvilág ellen. A Gilda nem titkolt célja a szövetséggel az, hogy Nihal unokájának (San) a testében feltámassza Astert.

A jó öreg Idora bízzák a fiút, hogy akár élete árán is megóvja őt. Lonerin és Sennar úton vannak, hogy a hatalom ősi varázstalizmánját – amely újra háborút szíthat a népek közt – megszerezzék.

Dubhe viszont nem várhatja ölbe tett kézzel, míg a király megadja magát, hiszen karján lüktet az átok pecsétje és csak egyetlen módon tud megszabadulni tőle: meg kell ölnie Dohort, méghozzá a lehető leghamarabb. Minél inkább kitörni készül belőle a fékezhetetlen Vadállat, annál erősebb az elszántsága, hogy küldetését végrehajtsa. Megismeri Learcot, Dohor fiát, akiben hasonló vadság tombol, mint benne…

A végső csatában, amikor úgy tűnik, az összes küldetés dugába dőlt, mindenkinek számot kell vetnie a múltjával, de Égvilág sorsa csak azok kezébe kerülhet, akik képesek hinni egy új hatalom eljövetelében és akár küzdeni is érte.

Segítő linkek: Elöző kötetekről is írtam személyes véleményt.

https://konyvvelemeny.eoldal.hu/cikkek/licia-troisi-egvilag-i.kotet.html

https://konyvvelemeny.eoldal.hu/cikkek/licia-troisi-egvilag-ii.kotet.html

Saját vélemény és regélés:

Kezdjünk neki! Még jó friss az élmény nekem is. :)

Elkezdem, mint minden véleményemet egy kis sztori összefoglalóval, de ne aggódj nem árulok el mindent! ;)

A Vízek Tanácsából több csapatocska indul útnak s mindegyik csapatnak más és más a célja. Dubhe Theana varázslónő kiséri el, hogy megöljék Dohor királyt és ezzel pedig feloldódik az átok. Theana önszántából megy Dubhéval a küldetésre, hogy az út során eltudja feledni szerelmét(Lonerin) aki Dubhéval "kavart"(olvasd el az elöző könyvet! ;)). Dubhénak pedig pont egy varázslóra van szüksége az útja során hiszen nem tudja kordában tartani a Szörnyeteget a testében.

A másik kis csapat Ido és a kis fiatal San akinek az élete forog kockán mivel hogy az ő félkobold testébe akarják feléleszteni a Gyilkosok Szektájában a Zsarnokot aki egykor tönkre tette az Égvilágot. Idora az öreg harcosra bízzák a kisfiú gondját aki az út során többször veszélybe sodorja a környezetét.

A harmadik csapat pedig Lonerin és Sennar akik az ősi talizmán felkutatására indulnak ami kell egy bonyolult rítushoz hogy megakadályozzák a tragédiát.

A könyv e három csapatocska kalandjait mutatja be.

Dubhe és társa a küldetés elején nem nagyon komunikálnak hiszen egy fiút szeretnek/szerettek. Elég kínos a hangulat és ezt a hangulatot Dubhe makacs viselkedése és Theana féltékenykedése sem lazítja fel túlságosan. Erdőről, erdőre járnak persze állruhában és más kinézettel. Épp kezdenek egymás felé nyitni amikor megtámadják őket teljesen váratlanul méghozzá nem akárkik hanem katonák. Elviszik őket és elakarják őket adni rabszolgának. Elég gyorsan el is kelnek egy kedves Dubhénak ismerős fiatal embernek aki kb 22 éves. A neve Learco és Dohor fia. Dubhénak ez pont kapóra jön hisz pont az apjához kell eljutnia a palotába. Már az elején érzett valami kötődést a férfi iránt amit nem tudott megmagyarázni, de úgy érezte, hogy egy test és egy lélek. Learco elviszi őket a palotába ahol dolgoznak a konyhába közben persze tervezgetik Dohor biztonságos kivégzését. Dubhe és Learco között viszont valami különleges kapcsolat alakul ki. Minden éjjel találkoznak és végig beszélgetik nyíltan az éjszakát. Sok közös rejlik bennük. Egyiküknek sem volt fényes gyerekkora és mind kettem fiatalon öltek. Később amikor szorul a hurok Dubhe elmondja hogy nem lehetnek egymásé hisz az apját kell megölnie vagy ő hal meg. A fiú viszont nem adja fel a szerelmüket hiszem szívből gyűlöli az apját, sőt már ajánlatot is kapott arra hogy hogyha megöli a saját apját megmentheti Égvilágot. Akkor miért ne segítene a szerelmének?

Természetesen Dubhe nem örül az egésznek hiszem még is csak az apja és úgy gondolja, hogy megfogja bánni később a tettét. Eközben alakul egy Dohor elleni klub akik Learcot akarják királynak. Viszont ez a csapatot elárulják és mindenkit kivégeznek vagy amig várakozik a kivégzésre megkínoznak kivéve Dubhe aki elmenekül időben. De természetesen társát és szerelmét nem hagya hogy bent a börtön falai közt végezzék ezért elmegy megmenteni őket...

Lonerin és Sennar visszatérnek San családjának házához ahol a szegény fiúcska kobold szüleit lemészárolták hogy rábukkanjanak a keresett talizmánra. De mire odaérnek a házban semmi használható nincsen. Kiderül hogy eladták amit csak lehet egy régiség kereskedőnek. Ott találják meg Nihal híres kardját de a talizmánt már elvitte egy gyűjtő. A keresett gyűjtő hajlandó odaadni a talizmánt csak időt kér hogy elbúcsúzhassan tőle hiszen nem akármiről van szó. Pechükre természetesen a gyűjtő háza felég és vele együtt a talizmánnak is nyoma veszik. Lonerin az útközben küzd a tanulással hiszen még nem tudja hogy kell véghez vinni ezt a veszélyes rítust a talizmánnal ha meglesz. De természetesen meglett egy erdei manó megmentette nekik a pusztulástól...

Sant Ido a föld alatti vizivilágba viszi ahol biztonságban vannak. Sant tanítgatja ami Sannak nem igen tetszik mert csak elméletet tanul varázslást nem igazán. Aztán egy titkos alagúton keresztül megtámadják Sant a Gyilkosok szektájából érkezők hogy elvigyék. Természetesen Ido időben ott termett és megmenti a kis Sant aki a támadás során több gyilkost megölt. Ezen felbátorodva elakar jutni a Gyilkosok Szektájába hogy végre bosszút állhasson a szülei halála miatt. Persze Ido nem engedi úgyhogy az egyik börtönben kuksoló gyilkossal elmegy a szektába és ezzel mindent elront...!!

 

Továbbiakban:- Dubhe kiszabadítja a társait

-Hogyan tovább?

-Hogy dönt a Vízek tanácsa?

-Ido és Dohor küzdelme

-Dubhe kiengedi a szörnyet

-Nihal visszatér

-A Nagy mészárlás

-STB.

Kivoltam éhezve erre a könyvre! Elég sokáig kellett utána futnom mert nem találtam SEHOL. (most persze bemegyek az 1.könyvesboltba és ott van...tipikus) Ebben a részben értettem meg azthiszem hogy miért 16os! :D

Nekiugrottam szószerint a könyvnek és elég gyorsan sikerült is kivégeznem ezt a közel 500 oldalt. Izgalmas de még is rengeteg érzelmet rak bele az író. Többet szerelem és bonyodalom van ebben a részben mint az elözőkben. Romantikus de nem csöpög...bár nekem kicsit már a nyálas határt súrolta néhol de nem vészes!

Összességében nekem tetszett. A három közül nem ez a kedvencem! Számomra túl sok volt az akció és gusztustalan jelenetek leírása. AKI NEM BÍRJA A VÉRT SEMMIKÉPP NE KEZDJEN BELE! Keményen nyomatja a mészárlásokat és a gyilkolásokat. De aki bírja az OLVASSA!!!! AJÁNLOM!!

Az utolsó pár fejezetig rohadtul élveztem, viszont az utolsó fejezetek már nem tetszettek! Nem az epilógusrész nem tetszett (mert hogy az tetszett!!) hanem az utolsó 2-3 fejezet amikor már minden olyan fura volt. Váratlan helyzetek amiket szeretek de mégsem tetszettk az ötletek.

Értékelésem: A vége miatt vonom le azt az 1 pontot!

9k.png

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.