Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jeff Abbott-Adneralin

Jeff Abbott

Adneralin

Adatok:                                        Írta: Jeff Abott

Cím: Adneralin

Eredeti cím:Adrenaline

Kiadás éve: 2011

Kiadás éve M.o.-on: 2013

Kiadó: Jaffa Kiadó

Fordította:Illés Róbert

Oldalak száma: 370

Műfaj: Krimi

 

Rövid ismertető (fülszöveg): Sam Capra álmodni sem tudna magának boldogabb életet. A CIA nagy jövő előtt álló, fiatal ügynökeként Londonban dolgozik. Feleségével, Lucyvel első gyermeküket várják, van egy csodálatos otthonuk, és halálosan szerelmesek egymásba. Mindenük megvan hogy aztán egyetlen pillanat alatt mindent elveszítsenek.
Egy napsütötte őszi reggelen az idillinek tetsző londoni hétköznapok váratlan fordulatot vesznek: Lucyt elrabolják, a fiatal ügynök pedig egy véres merénylet első számú gyanúsítottjává válik a CIA szemében. Miután sikerül megszöknie, Sam az idővel versenyt futva próbálja megmenteni elrabolt feleségét. Ám nincs könnyű dolga. Ahhoz, hogy közelebb tudjon férkőzni titokzatos és könyörtelen ellenségéhez, be kell épülnie egy nemzetközi bűnszervezetbe. Sam hamarosan rájön, hogy mindaz, ami történt, csupán a kezdete volt egy ördögi tervnek, és nincs más választása, hőssé kell válnia, ha meg akarja akadályozni, hogy ártatlan emberek tucatjai haljanak meg.

Híres emberek véleményei:

Kőkemény és pörgős thriller, szereplői mégsem elnagyolt, papírmasé akcióhősök, hanem hús-vér emberek. Egyszerűen nem bírtam letenni. - Charlaine Harris, a True Blood-könyvek szerzője

Az első mondattól kezdve beszippant. - Eric Van Lustbader, a Bourne-sorozat írója

Sam Capra a tökéletes hős kemény, okos, tiszta szívű, és nehéz megölni. - Lisa Unger

Jeff Abbott számos díjat nyert krimijeivel, az akció-thriller műfaj nagymesterének tartják. A világszerte milliós példányszámban elkelt Adrenalin a tizenkettedik regénye és egyben a Sam Capra-sorozat első kötete.

"Alig hallható hang ébresztett fel. Nem mozdultam. Lépés zaját hallottam, majd egy becsukódó ajtó halk kattanását.
Én voltam a csali, és valaki horogra akadt.
A fülemet hegyeztem, vártam a következő lépés hangját. Nem hallottam. Nagyon óvatosan kiszálltam az ágyból, a párnát a takaró alá dugtam, a saját helyemre, majd lábujjhegyen az ajtó mögötti sarokba lopakodtam.
Lassan amilyen lassan az ajtók nyílnak a legfélelmetesebb rémálmokban kinyílt az ajtó. A zsanérok nem nyikordultak meg. Vártam. A holdfény nem világította meg előzékenyen a gyilkos vagy az áldozat arcát, mint a filmekben, a hálószobámban gyakorlatilag teljes sötétség uralkodott. Azután apró villanás látszott, majd egy letompított hangú lövedék csapódott sziszegve a matracba."

Saját regélés:

Egyszer volt, hol nem... Hát na. Elmondom pár mondatban a saját szavaimmal, részletesebben a történet alap sztoriát.

Sam egy ügynök a CIA-nál. Eléggé boldog életet él. Van felesége Lucy, háza, sőt gyerek is már úton van és egyre kiemelkedőbben teljesít a munkájában is.

Épp egy "Pénzguru" álnéven ismert ember után kell nyomoznia. Épp erről az esetről tartanak egy megbeszélést, amikor Samnek csörög a telefonja. Lucy van a másik vonalon és kérleli, hogy azonnal jöjjön le a munkahelye elé, mert szüksége van rá. Persze Sam pánikba esik, hogy biztos a picivel van baj. Ahogy kiér az utcára látja ahogy elrabolják a feleségét.

Eldönti, megkeresi a feleségét. Viszont a rendőrség nem akarja, hogy magán nyomozásokba kezdjen. Azt akarják, hogy normálisan viselkedjen és ezzel talán odacsalogathatják a tettest. Sam viszont nem tud belenyugodni és azért is magánnyomozásba kezd. Rendőrség viszont megfenyegeti testi és lelkiszinten. Ígyhát úgydönt be kapcsolódik egy szimpatikus nő mellé aki tud neki segíteni, mert meg vannak a kellékei ami neki kell. Persze a nőnek is van egy célja: megtalálni egy elveszett lányt, akit apja keres. Viszont sejtik, hogy a két eset nagyon is összekapcsolódik.Sam megszökik a ráállított rendőrök elöl és beakar épülni abba a csoportba akik lánykereskedelemmel és csempészettel foglalkoznak.

Sikerül is.A főhadi szállásra és a főnök elé is sikerül eljutnia. A főnök pedig az akit látott abban a kocsiban ami elvitte a feleségét. Több információt is megtud a mocskos munkákkal kapcsolatosan.A főhadiszálláson viszont egy nagy pofont kap...

Lucy is a csempészek közé tartozik. Na de eddig miért is hazudott neki Lucy?

Lucy közben megszült, de nem akarja elárulni a gyerek hollétét, de nem is akarja megölni Samat.

Sam csalódott és már csak egyetlen célja van. Megtalálni a fiát, akár annak árán, hogy végez a gyerek anyjával...

Mi lesz még?

-Sam először gyilkol

-Sam elmenekül a rendősök elől

-Sam belehúzza a legjobb barátját a sz*rba

-Sam beépül a csapatba

-a keresett leányzó sem az aminek tűnik...

-stb

Saját vélemény:

Én személyszerint imádom azokat a könyveket amik egyesszám első személyben írodtak. Ez is egy ilyen tipusú könyv. Igaz nem a teljes. Vannak fejezetek, amit Sam, valamit pedig egy teljesen külső ember szemszögéből mesél el.

Könnyen, gördülékenyen lehet olvasni. Jól van lefordítva. Hétköznapi szavakkal, olyan egyszerű lesz az egész szerkezete.

Nekem egy kicsit brutális leírások voltak. Rengeteg a verekedős és a véres leírás. Szóval aggresszivitás az nem hiányzik belőle. Vizuális embereknek sok-sok vérvörösfoltokat fog látni mindenhol olvasás közben. Ezt garantálhatom.

A borítóról annyit említenék, hogy nem jön be, de kétség kívül figyelem felkeltő. A sárgás színével felkelti az ember figyelmét és ordibál, hogy: " Vegyél kézbe!". De nekem személyszerint nem jön be. Olyan semmilyen. Nem árul el semmit a könyvstílusáról, se egyéb adatot nem tudat az olvasóval. De, mint említettem jó szín választás.

Nagyon tetszett viszont, hogy rövidke kis fejezetekre van osztva. Szeretem ha egy fejezet nem annyira hosszú, mert így ha van 5 percem, hogy olvassak akkor nem kell azon rágodnom, hogyhogyha véletlenül megkellene szakítanom az olvasást akkor fejezet közepén ott kell hagynom. Így pedig simán előfordulhat, hogy amikor megint a kezembe kerül a könyv már elfelejtettem, hogy pontosan hol tartottam... Ez az én hülye szokásom, hogy utálok fejezetet a közepénél abba hagyni...

Összeségében, ez egy pörgős agycsavaró krimi. Ha őszintén és szigorúan akarom bírálni ez nem egy nagy fantáziát igénylő sztori. De szórakoztató volt számomra, mert mindig történt valami és voltak benne sokkoló fordulatok.

AJÁNLOM AKI:

-szereti a krimiket

-bírja a vért

-bírja a kis romantikát

-akinek jó az idegrendszere

NEM AJÁNLOM AKI:

-vizuális gondolkodású ÉS emellett nem bírja a vért...

-extrém fantáziájú és csavaros könyvre vágyik

Értékelés: 7 pontot adnék a 10-ből. Nem rossz, de nekem túl alapsztori volt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.